top of page
murare1_edited.jpg
ekloggaE3D5A3.png

"Vi sätter alltid

Byggnadsvård i fokus"

Byggnadsvård i fokus AB utför restaureringar och renoveringar med traditionella material och metoder. Vi arbetar med allt från kyrkor och byggnadsminnen till privata bostadshus. Ofta i nära samarbete med arkitekter och antikvarier. Vårt stora intresse och nyfikenhet för historisk bebyggelse, traditionellt hantverk och material utgör grunden i företaget. Vår filosofi är att byggnaden ska må så bra som möjligt och få behålla sin ursprungliga karaktär.

Genom att välja rätt material, byggnadsteknik och hantverk kan vi bevara våra kulturhistoriska byggnader. 

Med kontor och utgångspunkt i Malmö utför vi arbeten runt om i Skåne.
För rådgivning och konsultarbete finns inga geografiska begränsningar.

 

Har ni funderingar gällande er fastighet så tveka inte att kontakta oss! 

b190d9a1-1f63-4520-8ccd-03cb0ea64a8e_rw_1200_edited_edited.jpg

Tor Ek

Vd - Bvif/Kulturkalk Syd AB

Jag driver företaget Byggnadsvård i fokus AB. 2007 avslutade jag en fil.kand i bygghantverk via Göteborgs Universitet. En både praktisk och teoretisk utbildning med inriktning på traditionella mur och putstekniker. Jag har sedan dess arbetat på många intressanta och spännande projekt som givit mig en djup kunskap och erfarenhet inom byggnadsvård

Mail:

Info(@)byggnadsvardifokus.se

IMG_0332_edited.jpg

Ahmad El gorani

Arbetsledare/Murare

Ahmad är en skicklig murare med många år i branchen. Han ser till att allt faller på plats och organiserar arbetet på arbetsplatserna.

Mail:

Ahmad(@)bvif.se

IMG_0765_edited.jpg

Oskar Ek

Verksamhets ledare -  Bvif/Kulturkalk Syd AB

Oskar är delägare av Kulturkalk Syd AB, han är keramiker och formgivare på masternivå och har tidigare drivit olika kreativa företag. Han har djup material kunskap och hantverks kännedom. Förutom att ha ett delägarskap i Kk2 så är Oskar en del av BVIF där han bidrar med administration och som teknisk rådgivare inom stuckatur. 

Info(@)kulturkalk.se

IMG_0351_edited.jpg

Pontus Palmgren

Kulturmålare

Pontus är utbildad kulturmålare och konstnär. Han leder våra måleriarbeten med stor passion och intresset för måleri hantverket är stort.

Mail:

martin.jpg

Martin Hed

Projektledare/Byggingenjör

Martin är utbildad byggingenjör med mångårig erfarenhet som hantverkare inom ekologisk byggnation, med goda kunskaper om naturvänliga material. Han planerar och leder våra projekt.

Mail:

Pl(@)bvif.se

bottom of page